Понеділок, 23.10.2017, 17:57

Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Статті » Мої статті

"Одеські дріжджі"

«Одеські дріжджі» – вітчизняний виробник натуральної продукції



Хлібопекарської галузі дріжджі – це один з найважливіших складників, без них неможливо приготувати хліб та велику кількість інших борошняних виробів. Конкуренція, фінансово-економічне середовище, деякі новітні тенденції, експортно-імпортні процеси значно вплинули на українських виробників дріжджів. Нині цей ринок зазнав структурних та змістових змін. Підприємствам дедалі важче балансувати на ньому. Це підтверджується й тим, що з понад десятка нині в Україні залишилося тільки 4 виробники дріжджів. Одним з них є підприємство «Одеськідріжджі». З комерційним директором компанії Андрієм Реснянським ми поговорили про роботу підприємства, його успіхи, досягнення та перспективи галузі загалом.

– Наше підприємство виготовляє три види дріжджів – «Традиційні», «Південні» та «Акмая». Усі ці продукти повністю натуральні, ми не використовуємо стабілізаторів чи консервантів. «Традиційні» дріжджі широко застосовують у домашньому хлібопеченні, у промисловому – трохи рідше. Вони також годяться для приготування напоїв. «Акмая» – це активні дріжджі, призначені для безопарних методів приготування тіста. Завдяки їм тісто підходить швидше. Саме цідріжджі є найпопулярнішими серед промислових хлібопекарів. «Південні» дріжджі полегшують заміс тіста, вони активніші, ніж «Традиційні», їх застосовують як для класичних технологій – опарних методів, так і для безопарних рецептур. Слід зазначити, що наша продукція вимагає правильних режимів зберігання, це орієнтовно від 0 до +5°С. Нашідріжджі використовують і у хлібопекарстві як великі й малі підприємства, так і кінцеві споживачі. Кінцеві споживачі також застосовують наші дріжджі при виготовленні напоїв.

 

– Розкажіть, будь ласка, детальніше про своїх клієнтів та систему збуту продукції.

 

– Наша система продажу побудована за двома схемами: якщо нашим клієнтом є велике підприємство, то її умовно можна назвати «завод – завод». Тобто безпосередньо з заводу ми доставляємо необхідну партію товару замовнику. Якщо ж говорити про маленькі підприємства, то туди постачають нашу продукцію дилери. Ми організували роботу таким чином не випадково. Ми створювали жорстку конкуренцію примножуючи кількість дилерів в  регіонах надіючись збільшити реалізацію продукції. Тому  ми втратили частину ринку на користь Харківського дріжджового заводу.  Тепер ми зрозуміли: по-перше, економічно не вигідно доставляти невеликі партії товару до кожного окремого малого підприємства, по-друге, це продиктовано особливостями самої продукції: її терміни зберігання надто короткі, окрім того, натуральнідріжджі піддаються впливу температур, тому ми не можемо сформувати велику партію товару та розвозити її по міні-пекарнях. Наші дилери мають свої склади з дотриманням всіх необхідних умов зберігання дріжджів.

Ми продаємо свою продукцію на всій території України. Наші дріжджі використовують найбільші хлібокомбінати.

 

– Андрію Валентиновичу, чи залежеть обсяги реалізації вашої продукції від пори року?

 

Певна залежність є. У літній період активність ринку в нашій сфері діяльності дещо менша. Однією з причин цього є те, що у жарку пору люди споживають менше хліба, відповідно, зменшуються обсяги його виробництва, а, по-друге, технологія виготовлення хліба передбачає ще й сезонне дозування дріжджів: узимку їх додають більше, бо у виробничому цеху інший температурний режим, прохолодніше, відповідно, через високі температури повітря у теплий період року використовують меншу кількість дріжджів.

– А чи вплинула світова фінансова криза на роботу «Одеських дріжджів»?

 

Обсяги споживання хліба не залежать від кризи, навіть навпаки, під час певної фінансової нестабільності люди більше вживають хліба, обмежуючи себе у дорогих продуктах. Тому криза не особливо вплинула на роботу нашого підприємства. Обсяги виробництва не скоротилися, але і не дуже збільшилися.

Слід зазначити, що хлібокомбінати і, відповідно, виробники дріжджів дещо втратили свою частку на ринку через пришвидшені методи приготування випічки у супермаркетах, де застосовують сухідріжджі. Загалом необхідно вказати, що структура ринку у нашій галузі вже сформована і значного росту найближчим часом не передбачають, оскільки помітне певне скорочення внутрішнього споживання хліба, спричинене, зокрема, зменшенням кількості населення.

«Одеські дріжджі» не відчули падіння ринку, оскільки раніше в Україні було 11 виробників дріжджів, а зараз залишилося тільки 4. Відповідно, ринки тих підприємств, котрі припинили свою діяльність, перейшли до нас. Наразі ми перебуваємо у стані внутрішньої конкуренції, коли ріст одних підприємств може бути спричинений тільки скороченням обємів інших. Ми зайняли свою нішу, зараз вводимо нові методи роботи щодо просування нашої продукції, шукаємо нові канали збуту, а також популяризуємо наші нові технології застосування дріжджів.

– Пане Андрію, можливо, найближчим часом плануєте поповнити український ринок новою продукцією?

 

Найновішим нашим продуктом є «Gloria» – це абсолютно нова якість дріжджів, новий штам, з ним в Україні більше ніхто не працює. Зараз ми якраз популяризуємо цей продукт на українському ринку. Важливо, що «Gloria» є повністю натуральним продуктом. Перевага цих дріжджів у тому, що вони мають більшу підйомну силу та довше зберігаються при високих температурах. Цей продукт – найоптимальніше рішення для хлібокомбінатів, котрі використовують передові технології та нове обладнання. Такий комплекс дає змогу скоротити кожен з етапів виготовлення хліба, а відтак – збільшити продуктивність.

Щодо нашої діяльності загалом, то ми і надалі будемо популяризувати серед виробників натуральні продукти, наголошувати на необхідності піклування про здоров’я споживачів та заохочувати їх до роботи з вітчизняною сировиною.

Розмовляла

 

Наталя КУЗЬО



Джерело: http://www.harchovyk.com
Категорія: Мої статті | Додав: ukr_yeast (10.02.2011) | Автор: Наталя Кузьо
Переглядів: 2710 | Теги: харківські дріжджі, акмая, одеські дріжджі, сухі дріжджі, південні | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]